Pchełka podała konkretny termin 11.10 kiedy możemy pozbierać propozycje zmian w śpiewniku. ( Powiedzmy pierwszy etap ) Niech każdy kto chce coś zrobić konstruktywnego w tym śpiewniku przygotuje do tego czasu piosenki, które uważa że powinny się znaleźć w naszym śpiewniku. Na spotkaniu zrobimy "burzę mózgów". NAa razie proszę się nie przejmować że nie znacie pisowni - ważne by wybrać te lubiane , śpiewane i cenne - redakcją , słowami i chwytami zajmiemy się poźniej już w mniejszej grupie.
Ważne by po pierwszych zachwytach i pochwałach nie skończyło się na takiej recenzji śpiewnika jak na Rajdzie Bieszczadzkim, gdzie były wydrukowane 3 egzemlarze próbne do korekty właśnie i skończyło się na tym , że nikt z tak licznej gromady nie nasmarował nawet jednej propozycji zmiany, a i Ewa i Ja drukując w przeddzień rajdu te kartki mieliśmy świadomość licznych braków i niedociągnięć.
Są takie i w tym pliku Ewa: dwa razy ta sama piosenka pod innymi tytułami np. - ale to może specjalnie zrobiłaś by się zorientować czy ktoś przeczytał całość ze zrozumieniem - brawo!!!!!
Dobra dość filozofii, ja też się zabieram jutro do konkretnej pracy, by przygotować na spotkanie 11 moją propozycję rozszerzeń i zmian.
Proszę myślcie tymi kategoriami, że śpiewnik wydamy w dużym nakładzie ( ok 1000szt. ) by wystarczył na kilka lat i z przyjemnoscią go można było ze sobą wziąć do plecaka zamiast czterech innych. Dlatego warto się nie śpieszyć i dopracować go pod wieloma kątami ( np. Ewa, logo carpatii nie może być żółte, a Mirek pisze że nic bym nie zmieniał )
Jeżeli ma powstać coś ładnego i dobrego to przyłóżmy się wszyscy do tego projektu, zaczyn Ewy, a praca wszystkich. Weźcie za ucho tych znajomych co nieczęsto zaglądają na stronę i w małej grupce zróbcie korektę.
Myślę że 11.10 będzie drugim ważnym sprawdzianem czy śpiewnik w Carpatii można zrobić, a może jest to tylko zachcianka kilku osób

i nie warto tracić czasu, bo wydrukować na kartkach teksty piosenek może każdy, a tekstów ci w internecie dostatek.
Sorry za zbyt może długą wypowiedź, ale już do 11.10 w tej sprawie się nie oddzywam.
Pozdrowienia i "do pracy rodacy....." ( kto wie z jakiej to piosenki? )