Moderator: halny jurko
A ja szukam tego, któremu nalano, a który miał już tyle w czubie że zamiast wypić to rozlał. Wracając do tematu zagadki, to czyżby w Beskidach, skąd właśnie dziś wróciłem, było aż tyle schronisk zbudowanych praktycznie na samym szczycie (nie na hali poniżej szczytu)? Dla kolejnego ułatwienia dodam, że to schronisko leży na granicy i jest jednym z punktów kontrolnych Międzynarodowej Odznaki Turystycznej BESKY(I)DY.halny jurko napisał(a): "Szukam tego ........, który wypił a nie nalał".
Niestety, nie jest to Wielka Czantoria. Na szczycie Wielkiej Czantorii od 2002 r. stoi przecież wieża widokowa wysoka na 29 m, a na moim zdjęciu nie widać czegoś tak charakterystycznego jak owa wieża. Zobacz => http://www.czantoria.pl/foto/20030517-sokol/01.jpgGeorge napisał(a):Czyzby chodzilo o Wielka Czantorie? Z drugiej strony i tak nie lubie Beskidu Slaskiego ;)
No nareszcie!!! Warto jeszcze dodać, że to schronisko jest jednym z punktów kontrolnych do Międzynarodowej Odznaki Turystycznej "Beskidy". Na poniższym zdjęciu widać leżącą na stole książeczkę, w której zbiera się potwiedzenia na odznakę i Józka - Bacę z Mładej Hory, dzielącego się z nami uwagami, m.in. na temat tej odznaki podczas posiłku w schronisku na Stożku.George napisał(a):W takim razie chodzi Ci o schronisko na Wielkiej Raczy w Beskidzie Zywieckim
Czyżby w Młodowie koło Piwnicznej na stoku w pobliżu ośrodka o tej nazwie?George napisał(a):No to wracamy do zabawy z czyms bardzo latwym tym razem... Gdzie to mamy taki "Sloneczny Stok"?
Jak nazywa się widoczne na zdjęciu jedno z nielicznych polskich schronisk górskich z klimatem sprzyjającym turystom, oraz w jakim to jest paśmie górskim?George napisał(a):zgadza sie Twoja kolej...
To ostatecznie na co się decydujesz? Poniżej fotka przedstawiająca to schronisko z bliższej odległości i ukazująca, że nie jest to tylko pojedyńczy budynekhalny jurko napisał(a):Wydaje mi się, że to będzie Chatka Górzystów na Hali Izerskiej (w pobliżu Chatki Robaczka były jeszcze jakieś budynki, a na twojej fotce innych budowli nie widać).
Wróć do Zadaj pytanie - odpowiedz: gdzie to jest?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości